Tuesday, December 14, 2010

Suflet muzical

Sunt fel şi fel de cântece în lume. 

Sunt cântece pe care ţi-ai dori să ţi le cânte cineva. Sunt cântece pe care le vei învăţa pentru a le cânta celorlalţi. Sunt cântece pe care le vei şti de dinainte să le asculţi. Sunt cântece pe care oricât te-ai strădui să le înveţi nu vei reuşi. Sunt cântece pe care nu le vei aprecia. Sunt cântece pe care nu o să ţi le poţi scoate din minte. Sunt cântece pe care le ştii, dar nu le vei cânta vreodată. Sunt cântece pe care o să le fredonezi mereu. Sunt cântece pentru care vei fi dat la o parte. Sunt cântece pentru care vei fi aclamat. Sunt cântece care nu ţi se vor potrivi. Sunt cântece pe care o să le reţii fără să vrei. Sunt cântece pe care nu le vei auzi. Sunt cântece pe care le vei auzi o singură dată pentru ca mai apoi să le uiţi.

Şi sunt cântece pe care pur şi simplu nu le vei putea cânta. Nu pentru că nu vei vrea, ci pentru că nu vei putea. N-o să poţi atinge niciodată anumite note, oricât de mulţi bemoli ai încerca să adaugi la cheie. Cântecele nu pot fi schimbate. Şi vor fi versuri pe care nu le vei reţine, pe care nu le vei înţelege, pe care nici măcar nu le vei auzi. Unele melodii pur şi simplu nu-ţi vor da voie să le înveţi.

Aşa că aşteaptă. Aşteaptă cântecul potrivit pentru tine. Cântecul pe care nu te vei chinui să îl cânţi. Cântecul care te va lăsa să îl cunoşti în întregime.

Spui că nu ai talent la muzică. Şi ce dacă? Dacă îţi faci griji din cauza asta, înseamnă că n-ai înţeles nimic. De ce? Pentru că trebuie să asculţi cu sufletul, nu cu urechea. Toate sufletele din lume ştiu să asculte. Tu doar dă-i voie.

Suflet muzical ci nu ureche muzicală.

No comments:

Post a Comment

Vorbește-mi.